Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zoelen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Zoelen kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website leest u bruikbare specificaties met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Buren.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1750 oplopend tot 9300, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBuren | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4011
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Zoelen mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.450 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Zoelen. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.550 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.450 – €8.600€2.800 – €5.3005 uur
Meerdere bochten€5.800 – €10.300€3.700 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€8.300 – €12.800€4.650 – €10.6005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zoelen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zoelen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat leveranciers hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-zoelen-4011

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Zoelen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap start bij €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Buren via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Buren. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert verkent of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn bieden ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift aanschaffen die aansluit op uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-melding doen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Wetering 1
 • 4021 VZ, Buren
 • Website: www.buren.nl
 • E-mail: wmo@buren.nl
 • Telefoonnummer: 140344

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Zoelen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte uitvoeringen laten zien en informeert welk type lift past past bij uw wensen en budget. De meeste aanbieders hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel staan merken en winkels die ook liften plaatsen in Zoelen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Zoelen.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers waarborgen een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden een aantal professionele ontwikkelaars Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum, Extrema. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in Zoelen al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals ThyssenKrupp of Smienk hebben een prima aanbod 2e hands modellen als de Otolift Parallel.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Zoelen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Zoelen communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel wisselt dat tussen de 100 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie