Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Buren

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Buren verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u weer zelf en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. In het volgende overzicht bieden wij waardevolle adviezen omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u heel eenvoudig een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Buren.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een veilige en eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2600 en €8500, incl. montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBuren | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Buren juli 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs komt tot stand middels twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Tevens zijn er extra kosten voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 of meer.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Buren. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.650 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.600 – €9.900€3.450 – €5.9001/2 dag
2 bochten€6.500 – €11.700€4.300 – €7.700Eén dag
Spiltrap€7.550 – €14.200€5.050 – €10.6005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Buren.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Buren is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkopers bieden een assortiment met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-buren-4117

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Buren voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook zijn er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Buren door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Buren. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna sturen ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een model laten plaatsen die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Wetering 1
 • 4021 VZ, Buren
 • Website: www.buren.nl
 • E-mail: wmo@buren.nl
 • Telefoonnummer: 140344

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Buren bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u verschillende opties demonstreren en informeert welk soort lift rijmt met uw woning en budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Buren.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Buren.

Geschikte merken
In uw regio zijn een aantal erkende traplift bouwers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan in voor een korte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit 5 professionele merken We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum. Bekende installateurs van deze modellen zijn RecentLift, PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de installatie van een traplift in Buren binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift of TipTop verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Buren is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Buren verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis fluctueert dat tussen de 120 KG – 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie