Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Culemborg

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Culemborg kan u daarbij helpen! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u weer zelf en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website bieden wij praktische informatie omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Ook kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Culemborg.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een veilige en plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De totale kosten liggen tussen de €1950 & €8800, incl. plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteCulemborg | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteCulemborg
Postcode4101
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Culemborg mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.500 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een vierpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Culemborg. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.600 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.200 – €9.600€2.750 – €6.5005 uur
2 bochten€5.850 – €10.800€4.450 – €7.800Eén dag
Spiltrap€8.250 – €12.600€4.600 – €10.5006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Culemborg.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Culemborg is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u eenvoudig 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Veel showrooms hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-culemborg-4101

Waarom een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Culemborg voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 incl. installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Culemborg door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Culemborg. Inwoners met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Culemborg (https://www.culemborg.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Aansluitend bieden ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een systeem kopen die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Ridderstraat 250
 • 4101 BK, Culemborg
 • Website: www.culemborg.nl
 • E-mail: wmo@culemborg.nl
 • Telefoonnummer: 0345477700

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Culemborg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende systemen introduceren en vertelt welk model matcht met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Culemborg.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Culemborg.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere professionele leveranciers met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden verschillende erkende merken Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa. Bekende installateurs van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Culemborg binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Stannah of Smienk hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Culemborg is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Culemborg benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In de basis ligt dat tussen de 105 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie