Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lienden

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Lienden maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl vindt u belangrijke adviezen aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe het werkt, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u direct en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Buren.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1600 tot maar liefst €8400, incl. montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBuren | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4033
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Lienden april 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het type trap en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €6.900 of meer.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Lienden. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.750 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.950 – €8.600€2.600 – €5.200Dagdeel
2 bochten€5.550 – €11.700€4.300 – €8.000Hele dag
Wenteltrap€8.250 – €12.900€4.550 – €10.900Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lienden.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Lienden is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Veel merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-lienden-4033

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Lienden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 incl. plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Buren door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Buren. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) en het PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een traplift uitkiezen dat past bij uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Wetering 1
 • 4021 VZ, Buren
 • Website: www.buren.nl
 • E-mail: wmo@buren.nl
 • Telefoonnummer: 140344

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Lienden zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte opties introduceren en geeft aan welk merk/model in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Lienden.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Lienden.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele geschikte ontwikkelaars met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten werken met een vlotte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende grote traplift bouwers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator. Betrouwbare installateurs van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Lienden in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als ThyssenKrupp en Extrema verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Lienden is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Lienden verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 135 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie