Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Opheusden

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Opheusden verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zonder risico en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl treft u bruikbare tips ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Neder-Betuwe.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De kosten schommelen tussen €1650 & €8600, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Neder-Betuwe | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Opheusden mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Opheusden. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.650 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.700 – €9.900€3.500 – €6.8004,5 uur
Twee bochten€6.050 – €10.500€4.400 – €7.3001 dag
Wenteltrap€7.950 – €14.100€4.750 – €9.9005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Opheusden.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Opheusden is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-opheusden-4043

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Opheusden voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.200 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief montage. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Neder-Betuwe via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Neder-Betuwe. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een prettige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Neder-Betuwe (https://www.nederbetuwe.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een stoellift kiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Molendam 30
 • 4051 BJ, Neder-Betuwe
 • Website: www.nederbetuwe.nl
 • E-mail: zorg@nederbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0488449900

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Opheusden bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en adviseert welk merk/model past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht bieden wij merken en winkels die ook liften monteren in Opheusden.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Opheusden.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele bekende producenten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle levering en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse bekende leveranciers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Extrema, Triwa, Platinum. Erkende montagepartners van merken als deze zijn Vegro, TipTop, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Opheusden binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Triwa of PractiComfort verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Opheusden is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Opheusden benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen wisselt dat tussen de 120 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie