Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift IJzendoorn

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in IJzendoorn verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder moeite van uw hele huis genieten. Aan de hand van deze website vindt u belangrijke tips inzake trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe het werkt, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Neder-Betuwe.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2500 tot zo’n €9200, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNeder-Betuwe | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4053
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift IJzendoorn mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 of meer.
 • Extra opties zoals een noodbatterij worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in IJzendoorn. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.650 – €2.350Dagdeel
1 bocht€5.300 – €8.500€3.200 – €5.7004,5 uur
Twee bochten€6.550 – €11.600€4.100 – €7.500Hele dag
Draaiende trap€7.600 – €12.700€5.000 – €10.300Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in IJzendoorn.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in IJzendoorn kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 35% – 60% op de nieuwprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Het gros van de leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-ijzendoorn-4053

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in IJzendoorn voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en overige opties zoals eenluxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Neder-Betuwe d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Neder-Betuwe. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Neder-Betuwe (https://www.nederbetuwe.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door opstapjes of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een stoellift uitzoeken die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Molendam 30
 • 4051 BJ, Neder-Betuwe
 • Website: www.nederbetuwe.nl
 • E-mailadres: zorg@nederbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0488449900

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO IJzendoorn onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire stoelliften laten zien en informeert welk soort lift aansluit op uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in IJzendoorn.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in IJzendoorn.

Populaire merken
In Nederland zijn diverse populaire traplift fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken staan in voor een snelle montage en een goede service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal professionele ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Heymer, Minivator, Extrema, Strobbe. Gerenommeerde aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de montage van een traplift in IJzendoorn in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Minivator en TipTop hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in IJzendoorn is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in IJzendoorn benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel valt dit binnen een marge van 120 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie