Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heesselt

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Heesselt kan u daarbij helpen! Steeds meer mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zorgeloos en comfortabel naar boven en naar beneden. Op deze website leest u uitgebreide gegevens inzake trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de tarieven, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kan men kosteloos een brochure of een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen schommelen tussen €1950 & €9500, incl. installatie.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWest Betuwe | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4063
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Heesselt mei 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Heesselt. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.650 – €2.300halve dag
1 bocht€4.750 – €9.300€2.550 – €6.7001/2 dag
Twee bochten€5.500 – €11.100€3.700 – €8.000Hele dag
Wenteltrap€8.250 – €13.700€4.600 – €10.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Heesselt.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heesselt kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u zo 45% – 50% op de aanschafwaarde. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-heesselt-4063

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Heesselt voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente West Betuwe. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een traplift laten plaatsen die rijmt met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct hulp aanvragen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mail: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Heesselt bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt in de buurt. Een ervaren adviseur kan u verschillende opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Heesselt.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Heesselt.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 erkende ontwikkelaars aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte installatietijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal populaire traplift fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist kan u helpen met het aanschaffen van een fijne huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Heesselt binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Stannah of Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1100.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Heesselt is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Heesselt hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de basis valt dit binnen een marge van 100 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie