Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwland

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Nieuwland biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website vindt u waardevolle specificaties aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de tarieven, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €1700 tot wel €10000, incl. montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Vijfheerenlanden | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4245
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Nieuwland mei 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.100 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel voorzien we u van de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Nieuwland. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.600 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.750 – €8.000€2.750 – €5.7001/2 dag
Meerdere bochten€5.550 – €11.700€3.900 – €7.9006 uur
Draaiende trap€7.950 – €12.600€5.100 – €10.9001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwland.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuwland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u zo 40% op de nieuwprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nieuwland-4245

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Nieuwland voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenvierpuntsgordel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Vijfheerenlanden. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift de ideale optie is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een prettige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een systeem laten plaatsen dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mail: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Nieuwland onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal uitvoeringen introduceren en geeft aan welke uitvoering aansluit op de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bieden wij merken en winkels die ook liften installeren in Nieuwland.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Nieuwland.

Bekende merken
In uw omgeving zijn enkele geschikte traplift bouwers actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 professionele producenten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in Nieuwland binnen een paar weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als ThyssenKrupp & Heymer hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Nieuwland is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nieuwland verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de basis valt dit binnen een marge van 120 KG & 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie