Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vianen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Vianen vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site vindt u belangrijke tips t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u online op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De kosten variëren tussen €1650 oplopend tot 9500, inclusief installatie.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Vijfheerenlanden | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4131
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Vianen mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs komt tot stand middels twee zaken: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.650 of meer.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Vianen. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.600 – €2.3004 uur
1 bocht€4.650 – €8.300€3.200 – €5.2004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €11.100€3.600 – €7.1001 dag
Spiltrap€7.550 – €12.000€4.850 – €9.6006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Vianen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vianen is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer merken hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-vianen-4131

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Vianen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Voorts onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.250 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 inclusief installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Vijfheerenlanden. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak opstapjes of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een systeem aanschaffen die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer informatie of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mail: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Vianen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende liften demonstreren en adviseert welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de volgende tabel staan winkels en producenten die ook actief zijn in Vianen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Vianen.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele betrouwbare ontwikkelaars werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers bieden een korte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit diverse professionele merken Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Gerenommeerde montagepartners van bovengenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitzoeken van een geschikte huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Vianen binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals ThyssenKrupp + 123 traplift verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Horizon.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Vianen is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Vianen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG en 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie