Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kedichem

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Kedichem vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze website leest u praktische gegevens omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen liggen tussen de €2450 tot zo’n €10200, inclusief montage.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Vijfheerenlanden | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4247
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Two

Kosten traplift Kedichem juli 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.350 inclusief installatie.
 • Opties zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte bekijkt u de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Kedichem. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.700 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.700 – €9.500€3.500 – €6.3001/2 dag
Meerdere bochten€6.350 – €11.000€3.950 – €7.1006,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €12.700€5.550 – €9.8001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Kedichem.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kedichem is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 40% – 45% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Veel showrooms hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-kedichem-4247

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Kedichem voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.250. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Vijfheerenlanden. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten monteren die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of wilt u hulp aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mailadres: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Kedichem lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften tonen en adviseert welke uitvoering past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan aanbieders en merken die ook liften installeren in Kedichem.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Kedichem.

Goede merken
In uw regio zijn meerdere erkende traplift fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten focussen zich op een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren 5 betrouwbare traplift bouwers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Minivator, Platinum, Extrema, Heymer. Betrouwbare adviseurs van merken als deze zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Kedichem binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Stannah & 123 traplift verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Kedichem is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Kedichem verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard schommelt dat tussen de 100 KG – 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie