Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Opijnen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Opijnen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Onderstaand treft u handige tips inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, de unieke werking, de kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1650 en €8800, inclusief montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in West Betuwe | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4184
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Opijnen mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.150.
 • Extra’s zoals een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel voorzien we u van de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Opijnen. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.800 – €2.1004 uur
1 bocht€5.200 – €8.900€2.750 – €6.600Dagdeel
Twee bochten€5.850 – €10.000€4.500 – €7.700Hele dag
Draaiende trap€8.150 – €13.900€4.800 – €9.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Opijnen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Opijnen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u eenvoudig 60% op de aankoopprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de showrooms hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-opijnen-4184

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Opijnen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 incl. plaatsing. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente West Betuwe. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een stoellift laten plaatsen dat past bij uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mail: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Opijnen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende systemen tonen en adviseert welk type lift past matcht met uw woning en budget. Het gros van de dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Opijnen.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Opijnen.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende geschikte traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan een aantal populaire merken We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer, Platinum. Erkende specialisten van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van een goede huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Opijnen in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Handicare + Smienk bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Line.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Opijnen is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Opijnen hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen schommelt dat tussen de 115 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie