Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haaften

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Haaften maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder moeite de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met uitgebreide tips wat betreft trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2200 en €9100, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWest Betuwe | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4175
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Haaften juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.150 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Haaften. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.800 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.300 – €8.200€2.650 – €6.800halve dag
Meerdere bochten€6.450 – €11.300€4.450 – €7.3006 uur
Draaiende trap€7.950 – €14.100€5.050 – €9.0001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Haaften.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Haaften is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u tot wel 30% – 50% op de aankoopprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-haaften-4175

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Haaften voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief montage. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente West Betuwe. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent beslist of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een stoellift selecteren die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mailadres: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Haaften zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere mogelijkheden laten zien en adviseert welk merk/model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht bieden wij winkels en producenten die ook liften plaatsen in Haaften.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Haaften.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende traplift fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan voor een vlotte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf betrouwbare traplift bouwers De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator, Extrema. Gerenommeerde dealers van de genoemde merken zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Haaften binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Handicare & 123 traplift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Haaften is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Haaften werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans ligt dat tussen de 115 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie