Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Deil

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Deil vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u veilig en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina bekijkt u praktische beschrijvingen aangaande trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, technische details, de onkosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2500 tot maar liefst €9600, incl. installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWest Betuwe | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4158
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Deil april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.100 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Deil. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.550 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.200€2.700 – €5.3005 uur
Meerdere bochten€5.850 – €10.000€4.300 – €7.800Hele dag
Wenteltrap€7.500 – €14.400€5.300 – €9.9005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Deil.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Deil is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u zo 40% – 45% op de nieuwprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-deil-4158

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Deil voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 inclusief montage. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente West Betuwe. Mensen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een systeem laten installeren die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mailadres: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Deil onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire liften tonen en geeft aan welke uitvoering past bij uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Deil.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Deil.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere populaire traplift bouwers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken hanteren een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInnovatief en compact design
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn vijf professionele fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema, Minivator. Grote wederverkopers van deze merken zijn o.a. Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Deil binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals ThyssenKrupp en Strobbe verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Deil is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Deil werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 125 KG – 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie