Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Enspijk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Enspijk biedt uitkomst! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze webpagina leest u nuttige specificaties m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2150 en €9600, incl. installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in West Betuwe | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4157
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Enspijk mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.350 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Enspijk. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.650 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.450 – €9.100€3.150 – €6.100Dagdeel
Twee bochten€6.350 – €10.600€4.400 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€8.450 – €13.200€5.000 – €9.4006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Enspijk.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Enspijk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-enspijk-4157

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Enspijk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. montage.Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.300.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente West Betuwe. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist analyseert of de traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een stoellift laten monteren die matcht met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of nu direct hulp aanvragen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mail: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Enspijk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of diverse trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u meerdere stoelliften tonen en informeert u over welke uitvoering voldoet aan uw budget en situatie. Het gros van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Enspijk.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Enspijk.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende populaire fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden verschillende bekende ontwikkelaars Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Heymer, Extrema, Minivator. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Enspijk binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Acorn & Heymer beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 55.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Enspijk is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Enspijk verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 115 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie