Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Acquoy

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Acquoy maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en moeiteloos naar boven en naar beneden. Hieronder treft u praktische details omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u online en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1750 oplopend tot 9200, inclusief montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente West Betuwe | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4151
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Acquoy mei 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bekijkt u indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Acquoy. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.850 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.400 – €8.000€3.450 – €6.9001/2 dag
Twee bochten€6.250 – €11.900€3.850 – €7.9005,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €13.200€4.850 – €9.0006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Acquoy.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Acquoy is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u maar zo 30% – 50% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-acquoy-4151

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Acquoy voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 incl. montage.Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente West Betuwe. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een model laten monteren dat past bij uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mailadres: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Acquoy bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de regio. Een professionele adviseur kan u passende modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij de situatie en het budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder staan winkels en producenten die ook kunnen leveren in Acquoy.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Acquoy.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf populaire leveranciers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten waarborgen een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele grote producenten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe, Extrema. Betrouwbare adviseurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Acquoy al binnen 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Stannah of Extrema hebben een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare Freecurve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Acquoy is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Acquoy hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze gevallen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie