Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tuil

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Tuil maakt het mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Onderstaand bieden wij praktische gegevens wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe de producten werken, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €1750 tot maar liefst €8800, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in West Betuwe | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4176
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Tuil mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs is afhankelijk van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak zijn er extra kosten voor opties zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.400 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een automatische voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel verschaffen we de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Tuil. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.850 – €2.100Dagdeel
1 bocht€4.800 – €8.700€2.600 – €5.200halve dag
Twee bochten€6.150 – €11.100€3.850 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €12.700€5.300 – €9.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Tuil.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Tuil is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 45% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-tuil-4176

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Tuil voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Verder bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente West Betuwe. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een prettige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur beslist of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een model selecteren die in lijn is met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mail: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Tuil lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende systemen introduceren en informeert u over welk systeem aansluit op uw wensen en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder staan fabrikanten en dealers die ook leveren in Tuil.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Tuil.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere goede traplift fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan in voor een snelle levertijd en goede after service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere geschikte leveranciers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Gerenommeerde dealers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de installatie van een traplift in Tuil binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Stannah of Strobbe hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Tuil is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Tuil benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel fluctueert dat tussen de 135 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie