Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tricht

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Tricht verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina bekijkt u bruikbare details over trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kan men kosteloos en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2200 tot maar liefst €8700, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente West Betuwe | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4196
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Tricht mei 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500 incl. montage.
 • Extra opties als een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Tricht. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.750 – €2.250halve dag
1 bocht€5.300 – €8.600€2.550 – €6.8005 uur
Meerdere bochten€5.750 – €10.200€4.350 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€8.350 – €12.800€4.500 – €9.8005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Tricht.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tricht kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u zo 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-tricht-4196

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Tricht voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 inclusief installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenopklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente West Betuwe. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent beslist of de traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type kiezen die in lijn is met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mailadres: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Tricht lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en adviseert welk soort lift voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Tricht.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Tricht.

Populaire merken
In ons land zijn een aantal professionele ontwikkelaars aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere bekende merken Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij worden er ook producten verkocht van Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde adviseurs van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het vinden van de beste huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Tricht al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals ThyssenKrupp en TipTop bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Siena.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Tricht is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Tricht communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie