Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Est

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Est maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zorgeloos en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl treft u waardevolle informatie aangaande trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de onkosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u zonder kosten een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio West Betuwe.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder risico en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €2150 en €8700, inclusief installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWest Betuwe | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4185
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Est mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.450 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel treft u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Est. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.700 – €2.150halve dag
1 bocht€4.900 – €9.100€2.550 – €5.100halve dag
Meerdere bochten€6.250 – €11.800€3.750 – €8.0006,5 uur
Spiltrap€8.050 – €14.300€5.350 – €10.4005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Est.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Est is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-est-4185

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel modellen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Est voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 inclusief montage. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente West Betuwe. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem kopen die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel een aanvraag indienen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mailadres: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Est bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte opties laten zien en informeert u over welke uitvoering aansluit op uw budget en situatie. De meeste aanbieders bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Est.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Est.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere goede traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten werken met een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren diverse bekende ontwikkelaars We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe, Minivator. Erkende montagepartners van merken als deze zijn Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Est binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Platinum of Extrema beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 80.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Est is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Est hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie