Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vuren

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Vuren vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en probleemloos blijven genieten van uw woning. Via Trapliftexpert.nl leest u waardevolle specificaties omtrent trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, technische details, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Bovendien kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder risico en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De kosten liggen tussen de €2550 tot wel €8100, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWest Betuwe | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4214
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Vuren mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Bovendien komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.350 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Vuren. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.750 – €2.2004 uur
1 bocht€4.800 – €9.300€3.150 – €6.9004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €11.800€4.450 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €12.200€5.000 – €9.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Vuren.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Vuren kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 40% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer leveranciers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-vuren-4214

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Vuren voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 inclusief installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenverplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe binnen de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente West Betuwe. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een lift laten plaatsen die matcht met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mail: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Vuren bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden introduceren en vertelt welk soort lift aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Vuren.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Vuren.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere betrouwbare producenten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten beloven een snelle montage en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren diverse erkende merken Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Triwa, Minivator, Extrema. Bekende wederverkopers van deze modellen zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de installatie van een traplift in Vuren binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Minivator + 123 traplift hebben een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Vuren is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Vuren communiceert een maximale draagkracht in KG. In de basis fluctueert dat tussen de 105 KG en 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie