Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schelluinen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Schelluinen maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zonder risico en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina leest u waardevolle gegevens t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, de werking, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Ook kunt u direct en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2600 en €8100, incl. installatie.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMolenlanden | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode4209
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 160

Kosten traplift Schelluinen april 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.000 incl. montage.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Schelluinen. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.750 – €2.200Dagdeel
1 bocht€4.550 – €9.900€2.850 – €6.8005 uur
Meerdere bochten€5.950 – €11.300€4.000 – €7.6006,5 uur
Spiltrap€7.500 – €13.600€5.000 – €10.7005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Schelluinen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Schelluinen is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u maar zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de aanbieders bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-schelluinen-4209

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Schelluinen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.550 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 inclusief montage. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Molenlanden. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en besluit of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een systeem uitkiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of wilt u een WMO-melding doen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Schelluinen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende opties demonstreren en geeft aan welk model rijmt met de situatie en het budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Schelluinen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Schelluinen.

Goede merken
In uw omgeving zijn een aantal populaire traplift fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers beloven een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse populaire merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Triwa, Strobbe, Heymer, Minivator. Gerenommeerde aanbieders van dergelijke merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van een goede huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Schelluinen binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Handicare of Strobbe bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Schelluinen is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Schelluinen hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal ligt dat tussen de 130 KG – 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie