Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Scharendijke

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Scharendijke maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert vindt u bruikbare adviezen met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €1600 oplopend tot 8500, incl. plaatsing.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Schouwen-Duiveland | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4322
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Scharendijke mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.450 inclusief installatie.
 • Opties zoals een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht vindt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Scharendijke. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.700 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.300 – €9.900€2.950 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€5.700 – €11.700€3.650 – €7.9005,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €13.700€4.500 – €10.5006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Scharendijke.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Scharendijke is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u al snel 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-scharendijke-4322

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Scharendijke voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een systeem selecteren die aansluit op uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mail: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Scharendijke lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte opties demonstreren en geeft aan welk systeem aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In deze tabel staan merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Scharendijke.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Scharendijke.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal goede leveranciers werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit verschillende erkende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum. Gerenommeerde specialisten van deze modellen zijn Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Scharendijke in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Otolift of TipTop hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare Freecurve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Scharendijke is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Scharendijke communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel fluctueert dat tussen de 130 KG & 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie