Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kerkwerve

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Kerkwerve biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zonder risico en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Aan de hand van deze website vindt u handige beschrijvingen wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, de werking, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €1900 tot maar liefst €8900, inclusief installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSchouwen-Duiveland | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4321
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Kerkwerve mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs hangt af van 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Kerkwerve. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.700 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.000 – €8.400€2.750 – €5.8004,5 uur
2 bochten€5.900 – €11.900€3.700 – €7.2001 dag
Draaiende trap€8.450 – €13.300€4.500 – €10.9006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Kerkwerve.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Kerkwerve kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-kerkwerve-4321

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Kerkwerve voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 incl. montage.De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een prettige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een systeem uitzoeken die aansluit op uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mail: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Kerkwerve lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire modellen introduceren en informeert welk systeem matcht met uw budget en situatie. Een groot deel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Kerkwerve.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Kerkwerve.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn een aantal erkende traplift fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten hanteren een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden meerdere grote merken Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het vinden van de beste huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Kerkwerve binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Handicare en Smienk verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950+.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Kerkwerve is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Kerkwerve communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie