Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordgouwe

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Noordgouwe verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en comfortabel naar boven en naar beneden. Hieronder vindt u nuttige specificaties wat betreft trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, de unieke werking, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en plezante manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2350 tot maar liefst €8000, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSchouwen-Duiveland | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4317
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Noordgouwe april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.700.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel bieden wij de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Noordgouwe. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.800 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.700 – €9.700€2.600 – €6.7005 uur
2 bochten€6.500 – €11.200€3.850 – €7.4001 dag
Spiltrap€8.400 – €14.300€5.350 – €9.8001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Noordgouwe.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Noordgouwe is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer merken bieden een assortiment met tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-noordgouwe-4317

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Noordgouwe voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.300 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 inclusief plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een prettige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een lift uitzoeken dat past bij uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mailadres: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Noordgouwe onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een productspecialist kan u geschikte liften demonstreren en adviseert welk type lift past rijmt met uw situatie. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Noordgouwe.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Noordgouwe.

Erkende merken
In Nederland zijn enkele geschikte producenten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars waarborgen een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit meerdere betrouwbare leveranciers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Bekende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het kopen van een passende huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Noordgouwe binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Otolift + 123 traplift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Noordgouwe is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Noordgouwe benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 105 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie