Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Serooskerke

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Serooskerke vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u op een veilige manier en moeiteloos de trap op en af. Op deze webpagina bieden wij handige beschrijvingen omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, de werking, de totale kosten, de WMO en veiligheid. Daarbovenop kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1850 oplopend tot 9400, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSchouwen-Duiveland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4353
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Serooskerke mei 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien komen er additionele kosten bij voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €6.900 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Serooskerke. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.600 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.300€3.350 – €6.9001/2 dag
Twee bochten€6.550 – €10.800€3.850 – €7.0005,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €12.300€4.500 – €10.500Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Serooskerke.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Serooskerke kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u eenvoudig 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-serooskerke-4353

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Serooskerke voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.750 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert analyseert of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een type kiezen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mailadres: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Serooskerke vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een productspecialist kan u verschillende stoelliften laten zien en informeert welk model voldoet aan uw wensen en budget. De meeste aanbieders hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Serooskerke.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Serooskerke.

Populaire merken
In ons land zijn diverse geschikte ontwikkelaars met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers bieden een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere geschikte ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema, Heymer. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Serooskerke binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als ThyssenKrupp en 123 traplift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Serooskerke is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Serooskerke verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel ligt dat tussen de 135 KG tot 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie