Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordwelle

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Noordwelle kan u daarbij helpen! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zonder risico en probleemloos de trap op en af. Aan de hand van deze website vindt u praktische details omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een plezante manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1550 tot maar liefst €8400, inclusief installatie.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Schouwen-Duiveland | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4326
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Noordwelle juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van de trap en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel treft u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Noordwelle. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.750 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.850 – €9.600€3.000 – €6.2004,5 uur
Meerdere bochten€6.550 – €10.600€4.350 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€8.500 – €14.500€4.500 – €10.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Noordwelle.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Noordwelle is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u tot wel 40% – 45% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-noordwelle-4326

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Noordwelle voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 incl. montage.Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een systeem laten plaatsen die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mail: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Noordwelle vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere liften laten zien en vertelt welk soort lift rijmt met uw trap, situatie en budget. Het gros van de dealers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder treft u winkels en producenten die ook actief zijn in Noordwelle.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Noordwelle.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse goede traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftInnovatief en compact design
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn een aantal populaire ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Extrema, Strobbe, Platinum, Triwa, Heymer. Bekende installateurs van dergelijke merken zijn RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u helpen bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de montage van een traplift in Noordwelle binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als ThyssenKrupp + Heymer verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1100.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Noordwelle is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Noordwelle hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard ligt dat tussen de 110 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort situaties bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie