Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gorinchem

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Gorinchem maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder moeite de trap op en af. Op deze website leest u nuttige details inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Gorinchem.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2600 oplopend tot 8200, inclusief plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Gorinchem | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4203
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1000

Kosten traplift Gorinchem april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.500.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Gorinchem. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.850 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.400 – €9.200€3.500 – €6.300halve dag
Meerdere bochten€5.650 – €11.900€3.750 – €7.7005,5 uur
Draaiende trap€7.550 – €14.200€4.850 – €9.100Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Gorinchem.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Gorinchem is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u al snel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer showrooms hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-gorinchem-4203

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Gorinchem voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gorinchem met de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Gorinchem. Burgers met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Gorinchem (https://www.gorinchem.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een type laten plaatsen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u een aanvraag indienen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4205 AZ, Gorinchem
 • Website: www.gorinchem.nl
 • E-mailadres: klantcontactpunt@gorinchem.nl
 • Telefoonnummer: 0183659535

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Gorinchem zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere systemen laten zien en vertelt welk model rijmt met uw wensen en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Gorinchem.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Gorinchem.

Bekende merken
In ons land zijn diverse betrouwbare fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 goede ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe. Grote specialisten van eerdergenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Gorinchem in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Platinum + Extrema beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Gorinchem is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Gorinchem communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans schommelt dat tussen de 120 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie