Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vrouwenpolder

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Vrouwenpolder kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina bekijkt u nuttige specificaties aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, technische details, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Veere.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2550 en €8900, incl. montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVeere | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4354
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1100

Kosten traplift Vrouwenpolder mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.150 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder vindt u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Vrouwenpolder. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.750 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.850 – €9.100€3.200 – €5.1001/2 dag
Twee bochten€5.550 – €11.600€3.700 – €7.2006 uur
Wenteltrap€7.500 – €12.600€5.000 – €9.6005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Vrouwenpolder.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vrouwenpolder is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer merken hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-vrouwenpolder-4354

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Vrouwenpolder voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Voorts bestaan er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 incl. montage.Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veere d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Veere. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Veere (https://www.veere.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type aanschaffen dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Traverse 1
 • 4357 ET, Veere
 • Website: www.veere.nl
 • E-mail: gemeente@veere.nl
 • Telefoonnummer: 0118555444

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Vrouwenpolder zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u de populaire stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model aansluit op de situatie en het budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In het schema hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Vrouwenpolder.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Vrouwenpolder.

Bekende merken
In Nederland zijn verschillende populaire ontwikkelaars met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle levering en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit meerdere professionele ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Strobbe, Extrema, Heymer. Grote adviseurs van deze modellen zijn 123traplift, Vegro, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Vrouwenpolder binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Platinum + RecentLift verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Line.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Vrouwenpolder is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Vrouwenpolder hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis wisselt dat tussen de 120 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie