Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westkapelle

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Westkapelle verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u praktische tips aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de tarieven, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u direct en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Veere.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De kosten liggen tussen de €2550 tot wel €8700, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVeere | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4361
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Westkapelle mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Westkapelle. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.850 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.250 – €9.200€3.200 – €5.0001/2 dag
2 bochten€5.750 – €10.400€3.750 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.050 – €12.800€5.500 – €10.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Westkapelle.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westkapelle kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u tot wel 50% – 60% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-westkapelle-4361

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Westkapelle voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 incl. installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en overige opties zoals eendraaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veere met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Veere. Inwoners met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Veere (https://www.veere.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem selecteren die matcht met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct een aanvraag indienen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Traverse 1
 • 4357 ET, Veere
 • Website: www.veere.nl
 • E-mail: gemeente@veere.nl
 • Telefoonnummer: 0118555444

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Westkapelle subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en adviseert welk model in lijn is met de situatie en het budget. De meeste verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bieden wij leveranciers en merken die ook actief zijn in Westkapelle.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Westkapelle.

Erkende merken
In uw regio zijn een aantal goede traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan voor een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn een aantal geschikte producenten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe, Extrema. Grote aanbieders van deze merken zijn o.a. Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het kopen van de beste huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Westkapelle al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Triwa of Extrema verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Line.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Westkapelle is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Westkapelle hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 135 KG tot 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie