Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Grijpskerke

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Grijpskerke kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u weer zelf en comfortabel naar boven en naar beneden. Onderstaand treft u praktische beschrijvingen inzake trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Veere.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een veilige en aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1950 tot wel €8700, incl. plaatsing.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVeere | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4364
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Grijpskerke april 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs hangt af van twee zaken: de vorm van uw trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.350 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Grijpskerke. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.800 – €2.3504 uur
1 bocht€4.900 – €9.600€3.100 – €6.8001/2 dag
2 bochten€6.550 – €10.200€3.900 – €7.000Hele dag
Spiltrap€8.300 – €12.800€5.200 – €9.200Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Grijpskerke.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Grijpskerke is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u gemakkelijk 40% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-grijpskerke-4364

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Grijpskerke voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 inclusief montage. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veere met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Veere. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of een stoellift de ideale optie is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Veere (https://www.veere.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist analyseert of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een model uitzoeken dat past bij uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of snel hulp aanvragen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Traverse 1
 • 4357 ET, Veere
 • Website: www.veere.nl
 • E-mailadres: gemeente@veere.nl
 • Telefoonnummer: 0118555444

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Grijpskerke onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire stoelliften tonen en informeert u over welk soort lift matcht met uw budget en situatie. De meeste winkeliers verkopen diverse merken. In de volgende tabel staan de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Grijpskerke.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Grijpskerke.

Erkende merken
In uw omgeving zijn enkele professionele ontwikkelaars aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten waarborgen een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit vijf grote merken We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Extrema, Triwa, Platinum. Grote montagepartners van dergelijke merken zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Grijpskerke in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als ThyssenKrupp en Smienk hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Flow.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Grijpskerke is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Grijpskerke hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal valt dit binnen een marge van 115 KG – 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie