Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Koudekerke

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Koudekerke kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina leest u waardevolle tips aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Veere.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1850 tot wel €8200, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Veere | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4370
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Koudekerke mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.400 of meer.
 • Opties zoals een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Koudekerke. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.800 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€4.750 – €8.300€2.800 – €6.6004,5 uur
Meerdere bochten€6.200 – €10.100€4.500 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €12.200€5.450 – €10.1001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Koudekerke.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Koudekerke kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u maar zo 55% op de nieuwprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-koudekerke-4370

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Koudekerke voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder verkoopt men systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veere door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Veere. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Veere (https://www.veere.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een type selecteren die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Traverse 1
 • 4357 ET, Veere
 • Website: www.veere.nl
 • E-mail: gemeente@veere.nl
 • Telefoonnummer: 0118555444

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Koudekerke vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende systemen laten zien en adviseert welk merk/model in lijn is met uw budget en situatie. Het gros van de winkeliers hebben een divers aanbod. In deze tabel vergelijkt u merken en winkels die ook actief zijn in Koudekerke.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Koudekerke.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse geschikte traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken werken met een snelle levering en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In deze tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn enkele grote merken Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer. Bekende dealers van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur helpt u graag bij het kopen van een fijne huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Koudekerke binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Triwa en 123 traplift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als de Platinum Horizon.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Koudekerke is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Koudekerke hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 100 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie