Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oost-Souburg

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Oost-Souburg verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze website kunt u aan de slag met uitgebreide gegevens wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Vlissingen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1900 tot wel €9200, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteVlissingen | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4388
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Oost-Souburg april 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.600 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Oost-Souburg. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.750 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.600 – €8.200€2.950 – €6.800halve dag
Meerdere bochten€6.100 – €10.800€3.550 – €7.5006 uur
Spiltrap€8.400 – €13.900€4.500 – €9.8006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oost-Souburg.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oost-Souburg kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u al snel 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers bieden een assortiment met tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-oost-souburg-4388

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Oost-Souburg voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.100 inclusief montage. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vlissingen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Vlissingen. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Vlissingen (https://www.vlissingen.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien verstrekken ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een type laten plaatsen die aansluit op uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Paul Krugerstraat 1
 • 4382 MA, Vlissingen
 • Website: www.vlissingen.nl
 • E-mail: gemeente@vlissingen.nl
 • Telefoonnummer: 118487350

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Oost-Souburg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere opties tonen en geeft aan welk systeem matcht met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Oost-Souburg.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oost-Souburg.

Populaire merken
In ons land zijn een aantal bekende fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken waarborgen een snelle montage en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere betrouwbare producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Minivator. Populaire wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Oost-Souburg binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Triwa en Heymer hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oost-Souburg is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oost-Souburg werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 120 KG – 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie