Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vlissingen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Vlissingen biedt uitkomst! Steeds meer mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij bruikbare adviezen met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Vlissingen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Risicoloos en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2250 oplopend tot 9500, inclusief montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteVlissingen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4384
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Vlissingen juli 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder verschaffen we de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Vlissingen. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.700 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.900 – €9.100€3.400 – €6.5001/2 dag
2 bochten€5.550 – €11.900€3.650 – €7.4001 dag
Draaiende trap€7.700 – €13.500€4.750 – €9.7001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Vlissingen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vlissingen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 40% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-vlissingen-4384

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Vlissingen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u kiezen voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.600 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vlissingen met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Vlissingen. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Vlissingen (https://www.vlissingen.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat na of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment krijgt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een stoellift laten plaatsen die matcht met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u aan de slag met een aanvraag? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Paul Krugerstraat 1
 • 4382 MA, Vlissingen
 • Website: www.vlissingen.nl
 • E-mail: gemeente@vlissingen.nl
 • Telefoonnummer: 118487350

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Vlissingen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende systemen demonstreren en geeft aan welk systeem rijmt met uw woning en budget. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst treft u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Vlissingen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Vlissingen.

Geschikte merken
In uw regio zijn meerdere professionele fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse bekende producenten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Platinum, Triwa, Strobbe. Gerenommeerde adviseurs van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Vlissingen binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Stannah + RecentLift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Vlissingen is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Vlissingen communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans schommelt dat tussen de 110 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie