Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Middelburg

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Middelburg kan u daarbij helpen! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u risicoloos en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op deze website bieden wij praktische informatie m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Middelburg.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De totale kosten schommelen tussen €2050 tot maar liefst €8300, inclusief montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Middelburg | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4334
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Middelburg april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Bovendien geldt er een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.100 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Middelburg. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.650 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.550 – €9.700€3.150 – €5.9001/2 dag
Meerdere bochten€6.500 – €11.300€3.700 – €7.300Eén dag
Spiltrap€8.350 – €13.400€5.000 – €9.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Middelburg.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Middelburg is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u eenvoudig 55% op de nieuwprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-middelburg-4334

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke situatie is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Middelburg voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al snel €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Middelburg binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Middelburg. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur komt bij u thuis en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Middelburg (https://www.middelburg.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een traplift kopen die in lijn is met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen een aanvraag indienen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kanaalweg 3
 • 4337 PA, Middelburg
 • Website: www.middelburg.nl
 • E-mail: info@middelburg.nl
 • Telefoonnummer: 0118675675

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Middelburg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een professionele adviseur kan u geschikte stoelliften tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past voldoet aan uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Middelburg.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Middelburg.

Populaire merken
In uw omgeving zijn diverse erkende fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten werken met een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 geschikte fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator. Grote (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een goede huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Middelburg in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Otolift & TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Air.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Middelburg is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Middelburg communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie