Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw- en Sint Joosland

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Nieuw- en Sint Joosland vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Onderstaand bekijkt u belangrijke gegevens met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Middelburg.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1900 tot wel €9400, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMiddelburg | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Nieuw- en Sint Joosland juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Nieuw- en Sint Joosland. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.700 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.350 – €9.300€3.300 – €6.3005 uur
Twee bochten€6.150 – €10.800€3.750 – €7.8006 uur
Spiltrap€7.950 – €13.400€4.550 – €9.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw- en Sint Joosland.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw- en Sint Joosland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u maar zo 35% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-nieuw--en-sint-joosland-4341

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Nieuw- en Sint Joosland voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een automatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Middelburg d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Middelburg. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Middelburg (https://www.middelburg.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna krijgt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een lift uitkiezen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kanaalweg 3
 • 4337 PA, Middelburg
 • Website: www.middelburg.nl
 • E-mail: info@middelburg.nl
 • Telefoonnummer: 0118675675

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Nieuw- en Sint Joosland vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal opties introduceren en informeert welk systeem rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Nieuw- en Sint Joosland.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Nieuw- en Sint Joosland.

Populaire merken
In Nederland zijn enkele professionele traplift bouwers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit meerdere bekende traplift bouwers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Extrema, Strobbe, Platinum, Triwa. Betrouwbare installateurs van deze modellen zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de installatie van een traplift in Nieuw- en Sint Joosland binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Platinum + TipTop verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nieuw- en Sint Joosland is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nieuw- en Sint Joosland hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis valt dit binnen een marge van 125 KG & 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie