Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waarde

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Waarde vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl treft u uitgebreide beschrijvingen wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Reimerswaal.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1550 en €8500, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Reimerswaal | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4414
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Waarde april 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt bepaald door twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.350.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Waarde. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.650 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€4.500 – €9.100€2.600 – €5.3004,5 uur
Twee bochten€6.400 – €10.800€3.550 – €7.000Eén dag
Spiltrap€7.650 – €13.300€4.750 – €9.1006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Waarde.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Waarde is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u tot wel 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-waarde-4414

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Waarde voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Reimerswaal via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Reimerswaal. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Reimerswaal (https://www.reimerswaal.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert analyseert of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een model uitkiezen die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-melding doen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Oude Plein 1
 • 4416 AK, Reimerswaal
 • Website: www.reimerswaal.nl
 • E-mail: gemeente@reimerswaal.nl
 • Telefoonnummer: 140113

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Waarde onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u geschikte liften demonstreren en adviseert welk type lift past aansluit op uw budget en situatie. Het gros van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Waarde.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Waarde.

Professionele merken
In uw omgeving zijn verschillende erkende producenten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars beloven een vlotte levertijd en goede after service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf goede leveranciers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Minivator, Triwa, Heymer. Grote (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn Smienk, RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Waarde binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Triwa + Heymer bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Waarde is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Waarde verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard valt dit binnen een marge van 110 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie