Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oostdijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Oostdijk biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website vindt u praktische specificaties ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Reimerswaal.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2050 en €9000, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Reimerswaal | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4415
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Oostdijk mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Oostdijk. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.650 – €2.2004 uur
1 bocht€4.500 – €9.000€2.750 – €6.000halve dag
2 bochten€6.550 – €10.900€3.600 – €7.3006 uur
Spiltrap€7.850 – €14.000€5.050 – €9.0001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oostdijk.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oostdijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u eenvoudig 60% op de nieuwprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. De meeste fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oostdijk-4415

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Oostdijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Reimerswaal via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Reimerswaal. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een afspraak en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Reimerswaal (https://www.reimerswaal.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend bieden ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een model laten plaatsen die in lijn is met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Oude Plein 1
 • 4416 AK, Reimerswaal
 • Website: www.reimerswaal.nl
 • E-mail: gemeente@reimerswaal.nl
 • Telefoonnummer: 140113

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Oostdijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal opties demonstreren en geeft aan welk systeem in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In deze tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Oostdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oostdijk.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf goede ontwikkelaars operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars verzekeren een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse bekende producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Platinum, Extrema, Strobbe, Minivator. Grote (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert kan u helpen met het kopen van een passende huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Oostdijk in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Handicare of Extrema verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950+.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oostdijk is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oostdijk verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 100 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie