Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hansweert

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Hansweert kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en probleemloos van uw hele huis genieten. In het volgende overzicht vindt u nuttige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de onkosten, de WMO en veiligheid. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Reimerswaal.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1700 tot wel €9000, inclusief plaatsing.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Reimerswaal | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4417
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Hansweert juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van uw trap en de gewenste opties. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor opties zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.400 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Hansweert. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.650 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.400 – €9.000€3.450 – €5.800Dagdeel
2 bochten€6.550 – €10.400€4.150 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€7.850 – €12.000€5.300 – €9.900Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hansweert.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Hansweert is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u zo 35% – 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-hansweert-4417

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hansweert voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Verder zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 incl. montage.Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit product beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Reimerswaal d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Reimerswaal. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Reimerswaal (https://www.reimerswaal.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens ontvangt u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een stoellift uitkiezen dat past bij uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Oude Plein 1
 • 4416 AK, Reimerswaal
 • Website: www.reimerswaal.nl
 • E-mail: gemeente@reimerswaal.nl
 • Telefoonnummer: 140113

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Hansweert zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of meerdere trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere liften laten zien en informeert welk type lift past rijmt met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Hansweert.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Hansweert.

Bekende merken
In uw omgeving zijn diverse erkende ontwikkelaars met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers beloven een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit vijf betrouwbare producenten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Minivator, Triwa, Platinum, Heymer. Populaire verkopers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Hansweert binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Otolift + PractiComfort hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Line.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hansweert is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hansweert hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak wisselt dat tussen de 125 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie