Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schore

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Schore verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en comfortabel van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker bieden wij praktische adviezen inzake trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe de producten werken, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Kapelle.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een veilige en plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De prijzen variëren tussen €1900 en €8100, incl. installatie.
 • Soms krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Kapelle | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4423
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Air

Kosten traplift Schore april 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de richtprijzen van het installeren van een traplift in Schore. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.750 – €2.2004 uur
1 bocht€5.300 – €8.100€2.850 – €5.0001/2 dag
Twee bochten€5.800 – €10.300€3.850 – €7.0001 dag
Spiltrap€8.500 – €12.300€5.250 – €10.200Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Schore.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Schore is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u maar zo 50% op de nieuwprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Veel merken kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-schore-4423

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Schore voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 inclusief plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kapelle via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Kapelle. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Kapelle (https://www.kapelle.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een type uitzoeken die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of meteen een aanvraag indienen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 1
 • 4421 AA, Kapelle
 • Website: www.kapelle.nl
 • E-mailadres: wmo@kapelle.nl
 • Telefoonnummer: 0113333110

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Schore onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal stoelliften tonen en adviseert u over welke uitvoering rijmt met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Schore.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Schore.

Bekende merken
In uw regio zijn 5 betrouwbare traplift bouwers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte installatietijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren enkele erkende merken Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe, Triwa. Erkende installateurs van bovengenoemde merken zijn Vegro, Smienk, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Schore al binnen 2 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Handicare en Smienk verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000XXL.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Schore is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Schore benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard fluctueert dat tussen de 100 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie