Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kapelle

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Kapelle biedt uitkomst! Een groot aantal senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl treft u waardevolle gegevens t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Kapelle.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en aangename manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2000 oplopend tot 8000, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteKapelle | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4421
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Kapelle mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee zaken: het type trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.500 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Kapelle. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.800 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.450 – €9.900€3.250 – €6.1005 uur
2 bochten€5.600 – €11.100€4.450 – €7.1006 uur
Draaiende trap€8.150 – €13.000€5.550 – €10.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kapelle.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Kapelle is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u eenvoudig 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-kapelle-4421

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Kapelle voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 inclusief installatie. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kapelle met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Kapelle. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Kapelle (https://www.kapelle.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een model uitkiezen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk hulp aanvragen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 1
 • 4421 AA, Kapelle
 • Website: www.kapelle.nl
 • E-mail: wmo@kapelle.nl
 • Telefoonnummer: 0113333110

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Kapelle onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende mogelijkheden introduceren en adviseert u over welk type lift past in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Kapelle.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met goede leveranciers van trapliften in Kapelle.

Bekende merken
In Nederland zijn meerdere bekende producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten werken met een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal betrouwbare ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Extrema, Strobbe, Platinum, Triwa. Gerenommeerde verkopers van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Kapelle in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Minivator en PractiComfort verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare Freecurve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Kapelle is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Kapelle communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel ligt dat tussen de 120 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie