Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kloetinge

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Kloetinge verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Onderstaand bekijkt u bruikbare gegevens met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, technische details, de onkosten, de WMO en info over het huren van een lift. Ook kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Kapelle.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €2550 en €9200, inclusief montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteKapelle | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4482
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Kloetinge april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak geldt er een meerprijs voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.150 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder treft u de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Kloetinge. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.850 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.700 – €8.100€3.500 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€5.950 – €10.200€3.800 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €13.600€5.000 – €10.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kloetinge.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Kloetinge is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. De meeste aanbieders hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-kloetinge-4482

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Kloetinge voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.550 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 incl. montage.Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs hangt af van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kapelle d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Kapelle. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Kapelle (https://www.kapelle.nl).
 2. De consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent beslist of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan opstapjes of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een traplift uitzoeken die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of wilt u aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkplein 1
 • 4421 AA, Kapelle
 • Website: www.kapelle.nl
 • E-mailadres: wmo@kapelle.nl
 • Telefoonnummer: 0113333110

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Kloetinge zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem in lijn is met uw budget en situatie. Veel winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Kloetinge.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Kloetinge.

Erkende merken
In uw omgeving zijn diverse goede traplift bouwers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan in voor een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn diverse goede traplift bouwers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Extrema, Minivator, Heymer, Platinum. Gerenommeerde adviseurs van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Kloetinge binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Platinum & RecentLift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Kloetinge is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Kloetinge hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 105 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke type woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie