Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wolphaartsdijk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Wolphaartsdijk vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Op deze website bekijkt u bruikbare adviezen omtrent trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Goes.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2150 & €8000, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Goes | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4470
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Wolphaartsdijk juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het soort trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Wolphaartsdijk. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.650 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.500€2.550 – €5.1005 uur
Twee bochten€6.450 – €11.800€3.650 – €7.9006 uur
Spiltrap€8.350 – €13.500€4.700 – €10.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Wolphaartsdijk.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Wolphaartsdijk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-wolphaartsdijk-4470

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Wolphaartsdijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 incl. plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goes d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Goes. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Goes (https://www.goes.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien bieden ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift selecteren die aansluit op uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: M.A. de Ruijterlaan 2
 • 4461 GE, Goes
 • Website: www.goes.nl
 • E-mailadres: stadskantoor@goes.nl
 • Telefoonnummer: 0113249600

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Wolphaartsdijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal systemen introduceren en informeert u over welke uitvoering voldoet aan uw budget en situatie. Het gros van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder staan fabrikanten en dealers die ook leveren in Wolphaartsdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Wolphaartsdijk.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 bekende producenten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten garanderen een korte installatietijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn enkele bekende traplift fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Minivator, Triwa, Extrema, Platinum. Erkende (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het vinden van de beste huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Wolphaartsdijk binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Otolift of RecentLift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Air.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wolphaartsdijk is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wolphaartsdijk hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal wisselt dat tussen de 130 KG & 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie