Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Borssele

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Borssele maakt het mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zonder risico en probleemloos naar boven en naar beneden. Op deze site kunt u aan de slag met bruikbare details omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Borsele.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1850 tot maar liefst €10000, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Borsele | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4454
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Borssele april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.300 of meer.
 • Extra upgrades zoals een klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder bieden wij de richtprijs van het monteren van een traplift in Borssele. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.750 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.150 – €8.500€2.850 – €6.500Dagdeel
Meerdere bochten€5.950 – €11.800€3.800 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€7.500 – €13.000€4.750 – €10.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Borssele.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Borssele is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Ook is dat een duurzame investering. Steeds meer leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-borssele-4454

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke trap is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Borssele voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Borsele. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een lift laten installeren die aansluit op uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mailadres: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Borssele subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal uitvoeringen tonen en vertelt welk systeem past bij de situatie en het budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder treft u winkels en producenten die ook leveren in Borssele.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Borssele.

Professionele merken
In uw regio zijn meerdere geschikte ontwikkelaars werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers hanteren een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit een aantal erkende fabrikanten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Minivator, Extrema, Triwa, Platinum. Bekende montagepartners van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een goede huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Borssele binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Handicare + 123 traplift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Borssele is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Borssele benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 105 KG & 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie