Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift s-Heer Abtskerke

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in s-Heer Abtskerke vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl vindt u belangrijke beschrijvingen inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, de unieke werking, de prijzen, de WMO en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Borsele.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €1550 tot zo’n €8300, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBorsele | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4444
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftHandicare 1100

Kosten traplift s-Heer Abtskerke mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.450 inclusief installatie.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in s-Heer Abtskerke. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.650 – €2.100Dagdeel
1 bocht€5.100 – €9.300€3.450 – €5.9001/2 dag
Twee bochten€6.350 – €11.900€4.050 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€7.750 – €14.200€5.450 – €10.200Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in s-Heer Abtskerke.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in s-Heer Abtskerke is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u tot wel 45% op de aankoopprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Veel fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-s-heer-abtskerke-4444

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in s-Heer Abtskerke voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief montage. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele door de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Borsele. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend geven ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een lift aanschaffen dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk hulp aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mail: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO s-Heer Abtskerke lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u geschikte liften laten zien en vertelt welk type lift past matcht met uw woning en budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in s-Heer Abtskerke.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in s-Heer Abtskerke.

Bekende merken
In uw regio zijn vijf betrouwbare traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers staan bekend om een snelle levering en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit een aantal betrouwbare merken We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator, Extrema. Erkende adviseurs van deze modellen zijn TipTop, 123traplift, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in s-Heer Abtskerke binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Stannah & 123 traplift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Platinum Curve.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in s-Heer Abtskerke is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in s-Heer Abtskerke verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard ligt dat tussen de 135 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie