Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Driewegen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Driewegen verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zorgeloos en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op deze pagina bieden wij praktische details over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe het werkt, de prijzen, info over de WMO/PGB en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Borsele.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1900 tot zo’n €9400, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBorsele | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4438
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftHandicare 950

Kosten traplift Driewegen april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.050 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Driewegen. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.550 – €2.3004 uur
1 bocht€4.500 – €9.300€2.800 – €6.1005 uur
Meerdere bochten€6.350 – €10.900€3.550 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€7.950 – €12.900€5.300 – €9.600Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Driewegen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Driewegen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 45% – 50% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-driewegen-4438

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Driewegen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Verder zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 incl. montage.Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele binnen de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Borsele. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een type laten monteren die in lijn is met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of snel een WMO-melding doen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mailadres: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Driewegen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden introduceren en adviseert u over welk merk/model past bij de situatie en het budget. Veel aanbieders bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht vindt u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Driewegen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Driewegen.

Professionele merken
In uw omgeving zijn enkele erkende ontwikkelaars werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan in voor een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse erkende leveranciers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema. Erkende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de installatie van een traplift in Driewegen binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Minivator en Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Driewegen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Driewegen werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de basis valt dit binnen een marge van 135 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie