Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudelande

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Oudelande vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en comfortabel de trap op en af. Via deze website vindt u nuttige beschrijvingen met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Bovendien kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Borsele.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2500 & €9900, incl. installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Borsele | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4436
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Oudelande juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.650 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht treft u de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Oudelande. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.600 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€5.050 – €8.200€2.550 – €5.300halve dag
Meerdere bochten€5.600 – €11.600€3.750 – €7.400Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €13.800€5.500 – €10.5001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudelande.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oudelande is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u zo 40% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Veel showrooms hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oudelande-4436

Wat is een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Oudelande voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 incl. installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Borsele. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een traplift laten monteren die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer weten of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mail: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Oudelande vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of diverse trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom/dealer bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende liften demonstreren en vertelt welk merk/model past bij uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Oudelande.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Oudelande.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere professionele producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten beloven een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit diverse professionele fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Oudelande binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Handicare & Heymer bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oudelande is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oudelande verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 110 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie