Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoedekenskerke

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Hoedekenskerke verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze pagina leest u praktische informatie aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, technische details, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u gratis een brochure of een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Borsele.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De prijzen variëren tussen €1650 & €8000, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Borsele | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4433
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftOtolift Parallel

Kosten traplift Hoedekenskerke juli 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Ook komen er additionele kosten bij voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.700 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een automatische voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Hoedekenskerke. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.550 – €2.350halve dag
1 bocht€4.600 – €9.300€2.650 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€6.000 – €11.600€4.350 – €7.3006 uur
Wenteltrap€8.000 – €14.200€4.950 – €10.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoedekenskerke.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hoedekenskerke is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 40% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Steeds meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-hoedekenskerke-4433

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Hoedekenskerke voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 incl. montage.De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Borsele. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent zoekt uit of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna ontvangt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een stoellift selecteren die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mail: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Hoedekenskerke lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende systemen laten zien en adviseert u over welk soort lift in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Hoedekenskerke.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Hoedekenskerke.

Goede merken
In uw omgeving zijn verschillende bekende leveranciers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars werken met een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit 5 geschikte leveranciers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Minivator, Heymer, Extrema, Strobbe. Gerenommeerde dealers van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Hoedekenskerke in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Stannah + RecentLift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hoedekenskerke is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hoedekenskerke benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal wisselt dat tussen de 130 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie