Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Borsele

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Borsele maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en comfortabel de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl vindt u praktische adviezen omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Borsele.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2000 tot wel €8800, inclusief montage.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBorsele | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Borsele mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs is afhankelijk van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.350 of meer.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Borsele. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.550 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.300 – €8.700€3.300 – €6.600Dagdeel
2 bochten€5.750 – €11.600€4.200 – €7.800Eén dag
Wenteltrap€7.550 – €13.000€5.150 – €10.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Borsele.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Borsele kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u tot wel 60% op de aankoopprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkopers hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-borsele-4451

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Borsele voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 incl. plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Borsele. Burgers met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens geven ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een systeem laten plaatsen die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mail: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Borsele vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere liften laten zien en informeert u over welk soort lift aansluit op uw wensen en budget. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel treft u leveranciers en merken die ook liften installeren in Borsele.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Borsele.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele professionele leveranciers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken bieden een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse goede ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer. Erkende adviseurs van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Borsele in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als ThyssenKrupp & Strobbe verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Borsele is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Borsele hanteert een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 100 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie