Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ovezande

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Ovezande kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zorgeloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Onderstaand bieden wij belangrijke details omtrent trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Borsele.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen variëren tussen €2450 tot zo’n €9500, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Borsele | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4441
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000

Kosten traplift Ovezande juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van de trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.150 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Ovezande. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.650 – €2.2003,5 uur
1 bocht€4.500 – €9.400€3.000 – €5.0001/2 dag
Twee bochten€5.650 – €11.900€4.450 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€7.850 – €12.500€4.500 – €10.4006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Ovezande.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ovezande kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u al snel 45% – 50% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-ovezande-4441

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Ovezande voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. montage.Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Borsele. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten monteren die voldoet aan uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mailadres: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Ovezande zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende mogelijkheden laten zien en informeert u over welke uitvoering aansluit op uw situatie. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Ovezande.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ovezande.

Goede merken
In uw omgeving zijn enkele geschikte traplift fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten hanteren een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele geschikte ontwikkelaars Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde wederverkopers van de genoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Ovezande binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Triwa en Extrema verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Line.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Ovezande is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ovezande benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Standaard valt dit binnen een marge van 130 KG – 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie