Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kwadendamme

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Kwadendamme vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zonder risico en zeer eenvoudig de trap op en af. In het volgende overzicht bekijkt u bruikbare beschrijvingen m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Borsele.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2550 tot zo’n €9600, incl. installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Borsele | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4434
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift Kwadendamme mei 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.250 of meer.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Kwadendamme. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.550 – €2.300halve dag
Eén bocht€4.850 – €9.400€3.050 – €6.9005 uur
Twee bochten€6.300 – €11.300€4.250 – €7.6006,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €14.500€4.850 – €10.300Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Kwadendamme.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Kwadendamme is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-kwadendamme-4434

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Kwadendamme voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. montage.Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele door de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Borsele. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna sturen ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift laten monteren die aansluit op uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of direct hulp aanvragen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mail: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Kwadendamme zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk merk/model rijmt met uw wensenlijstje en budget. De meeste dealers bieden meerdere merken aan. In deze tabel bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Kwadendamme.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Kwadendamme.

Erkende merken
In uw omgeving zijn vijf geschikte leveranciers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten waarborgen een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan diverse erkende ontwikkelaars Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen met het kopen van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Kwadendamme binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Platinum & Heymer hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Kwadendamme is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Kwadendamme hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal schommelt dat tussen de 105 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie