Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wemeldinge

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Wemeldinge biedt uitkomst! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Aan de hand van deze website leest u uitgebreide tips m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Kapelle.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1900 tot maar liefst €8500, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Kapelle | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4424
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Two

Kosten traplift Wemeldinge mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs is afhankelijk van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een automatische voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Wemeldinge. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.600 – €2.100halve dag
1 bocht€4.650 – €8.800€2.750 – €6.2001/2 dag
2 bochten€6.050 – €11.800€3.950 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€7.700 – €12.000€4.850 – €9.1001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Wemeldinge.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wemeldinge kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de nieuwprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Steeds meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wemeldinge-4424

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Wemeldinge voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Tevens bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 inclusief montage. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kapelle via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Kapelle. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Kapelle (https://www.kapelle.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een lift uitkiezen die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkplein 1
 • 4421 AA, Kapelle
 • Website: www.kapelle.nl
 • E-mail: wmo@kapelle.nl
 • Telefoonnummer: 0113333110

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Wemeldinge vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende mogelijkheden laten zien en vertelt welk model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel vindt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Wemeldinge.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wemeldinge.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn enkele erkende merken met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan diverse geschikte traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Extrema, Minivator, Heymer. Populaire (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, Vegro, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een fijne huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de installatie van een traplift in Wemeldinge binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Stannah & PractiComfort verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Air.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wemeldinge is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Wemeldinge hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 120 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie